U Tererova náměstí v Olomouci bude nové parkoviště

Vložil
ČTK
13.11.2016 10:10
Olomouc

Olomouc - Devět desítek parkovacích míst budou mít díky stavbě nového parkoviště k dispozici obyvatelé Dělnické ulice v Olomouci, kteří dosud měli často problém zaparkovat před domy svá auta. Rekonstrukce parkoviště poblíž Tererova náměstí bude stát čtyři miliony korun a dokončena bude v závěru listopadu, sdělil ČTK primátor Antonín Staněk (ČSSD).

"Nedostatek parkovacích míst je v okolí Tererova náměstí dlouhodobým problémem. Právě probíhající rekonstrukce by však měla pomoci, a to nejen místním obyvatelům, ale zejména také rodičům žáků zdejší základní školy,"
uvedl Staněk.

Dělnici se do stavby v Dělnické ulici pustili na začátku září. Projekt zahrnuje i výstavbu bezbariérových přechodů silnice, úpravu živičných komunikací, chodníků a zelených pásů či úpravu veřejného osvětlení.

"Ze stavebních prací už v tuto chvíli v podstatě chybí jen některé terénní úpravy, pokládka asfaltových vrstev na nových parkovacích stáních, předláždění stávajících a dláždění nových chodníků a osazení nových sloupů veřejného osvětlení," podotkl primátorův náměstek Filip Žáček (ČSSD).

Dalších 25 parkovacích stání nyní dělníci staví také v Nové Ulici, a to v ulici Za Vodojemem. Na investici za 2,3 milionu zde místní podle Žáčka čekali už dlouho. "Rozšíření kapacity parkovacích stání v této lokalitě bylo dlouhodobou prioritou místní komise městské části, proto jsem moc rád, že se podařilo investici zrealizovat ještě letos," dodal Žáček.

Radnice se snaží zvyšovat počet parkovacích míst také na sídlištích, která byla postavena v době, kdy v ulicích jezdilo mnohem méně aut. Pět desítek nových parkovacích míst vzniklo letos díky na sídlišti Lazce v Olomouci. Počet parkovacích míst se zvýšil i na sídlišti Nové Sady.
0 komentářů
přidat komentář