Pozvánka na Mařenu 2016 a cyklus doprovodných přednášek

Zdroj
4. ročník FA VUT
Vložil
Tisková zpráva
07.11.2016 08:40
Tradiční happening studentů Fakulty architektury a každoroční křest prváků se uskuteční ve středu 9. listopadu 2016 od 19:30 hodin na Flédě. Tomu předchází týdenní kulturní a přednáškový program.
Nikdo v podstatě neví, co Mařena doopravdy znamená a za jakých okolností vznikla, ale její zákonitosti si studenti mezi sebou předávají už dlouhá léta. Pořádají ji studenti čtvrtého ročníku v posledním semestru před bakalářskou prací. Ústřední roli v ní ale hrají studenti prvního ročníku. Ti jsou tímto procesem (křtem) přijímáni do akademické obce.
Celá událost probíhá více jak jeden pracovní týden, který doprovází přednášky a workshopy se známými osobnostmi architektury, designu a umění na půdě fakulty a v Praze(fóru pro architekturu a média). Večery potom zakončují koncerty a další hudební představení. Celá Mařena vrcholí křtem každého prváka FA. Ten začíná průvodem, který vychází z Fakulty Architektury, pokračuje po významných architektonických stavbách, objektech a počinech města Brna a je završen v klubu zkouškou odvahy studenta FA.

PRAHAvBRNĚ

pondělí 7. listopadu
18.00 VERONIKA R. NOVÁKOVÁ /graphic design
18.30 PETR BABÁK /graphic design
20.00 ČAU ČESKO /livedjset

úterý 8. listopadu

18.00 IZA RUTKOWSKA /PL/ design
20:00 ANDREW DAREN /livedjset

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články