Lidé mohou připomínkovat úpravy okolí Veletržní ulice

Vložil
ČTK
02.11.2016 08:05
Praha



Praha - Lidé mohou připomínkovat koncepci úprav okolí Veletržní ulice a Dukelských hrdinů v Praze 7. V plánu je společně s rekonstrukcí tramvajové trati. Studie počítá s novými přechody pro chodce a úpravou současných na bezbariérové. Stejně budou upravené zastávky. Vzniknout by mohlo i nové stromořadí. V tiskové zprávě o tom dnes informoval Institut plánování a rozvoje (IPR), který koncepci spolu s Prahou 7 připravuje.

Úpravy Veletržní ulice jsou důsledkem zprovoznění tunelu Blanka, který z této části Prahy odvedl část automobilové dopravy. Koncepce řeší část Veletržní od Letenského náměstí po Bubenskou, a dále Dukelských hrdinů mezi Milady Horákové a Strojnickou a část Strojnické ulice. Návrhy jsou k vidění na výstavě před Veletržním palácem.

"Stavební úpravy a celkové zvýšení kvality obou ulic mohou přispět k otevření nových provozoven a povzbudit provozovatele restaurací ke zřizování restauračních předzahrádek. Kultivace veřejného prostoru může podpořit místní podnikání a zvýšit pocit bezpečí,"
uvedla primátorčina náměstkyně pro územní rozvoj Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice).

Ulice Dukelských hrdinů, dříve Bělského třída, byla jedním z hlavních bulvárů Prahy 7. Historicky šlo o spojnici původní Písecké brány na Malé Straně s Královskou oborou. Dnes spojuje nábřeží přes Strossmayerovo náměstí s výstavištěm a Stromovkou. Veletržní třída vedoucí na Letnou byla dosud hlavně dopravní tepnou. V minulosti se uvažovalo o jejím propojení s Dělnickou ulicí. S tím počítají i urbanistické studie zástavby Bubenského nádraží.
0 komentářů
přidat komentář

Související články