V ulicích hlavního města přibudou v příštím roce pítka

Vložil
ČTK
31.10.2016 07:40
Praha

foto: EP studio

Praha - V ulicích hlavního města v příštím roce přibudou další pítka. ČTK to sdělil mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek. Nové pítko vznikne příští rok například v Praze 7, další by pak mohla být na území Prahy 5, 6 a 10. Autory pítka ve tvaru P jsou designeři z EP studia. Technickou správu komunikací (TSK) vyjde ročně provoz a údržba pítek na více než 800.000 korun.


Letos přibylo jedno nové pítko ve tvaru písmene P na Ortenově náměstí v Praze 7. Na území městské části vznikne příští rok na přelomu jara a léta nové pítko v rámci rekonstrukce na hřišti v Jateční ulici. Další by tu pak mohlo být v Letenských sadech.

Nová pítka by se v příštím roce mohla objevit rovněž v dalších městských částech. Jednání o umístění pítek EP studio vede se zástupci radnic Prahy 5, 6 nebo 10. "V Praze 6 přichází v úvahu okolí stanice metra A Hradčanská," uvedl Mrázek. Radnice Prahy 10 podle Mrázka dokonce projevila zájem o vybodování sítě asi 15 pítek.

Všechna pítka a fontány jsou napájeny z veřejného vodovodu. Kromě oprav TSK u pítek ještě několikrát týdně vyčistí odpadní mřížky a otvory a kontroluje a seřizuje výšku tryskající vody. TSK spravuje zhruba desítku pítek a několik fontán. Ročně jimi proteče více než 5500 metrů krychlových vody.
0 komentářů
přidat komentář