Jičín schválil dvoumiliardový projekt přestavby kasáren

Vložil
ČTK
15.09.2006 00:10
Hradec Králové

Hradec Králové - Zastupitelé Jičína schválili záměr skupiny zahraničních investorů přeměnit bývalé kasárny V Lipách na luxusní komplex s  byty, hotely, obchody, konferenčním centrem, hokejovou halou a sanatoriem. Město rovněž souhlasí s budoucím převodem nemovitostí developerské společnosti Global Resources, která chce do projektu investovat přes dvě miliardy korun. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.

    "Global Resources je firma, která projekt do nejmenších detailů připraví, a teprve potom do něj vstoupí investoři, které už máme. Kapitál bude americký a rakouský," uvedla Čechoameričanka s jičínskými kořeny Theodora La Fever, která zahraniční investory do města svých předků letos na jaře přivedla.
    Global Resources má zájem o celé bývalé kasárny s výjimkou rohové budovy nejblíže ke středu města, kterou radnice stále rezervuje pro uvažované přestěhování okresního soudu. Plány zahrnují i rekonstrukci 30 let starého hotelu Start včetně restaurace v nedalekém sportovním areálu a počítají s vybudováním podzemního parkoviště pro 1000 aut.
    Výstavbu areálu včetně projektové přípravy a doby potřebné na získání všech povolení odhaduje investor maximálně na tři až čtyři roky. Po dokončení by měla všechna zařízení nabídnout zhruba 300 nových pracovních míst.
    Vedení města nyní čekají další jednání s Global Resources na podrobných podmínkách vzájemné spolupráce. "Jednání budou velice složitá a budou muset probíhat v několika rovinách. Mimo jiné budeme určitě požadovat, aby areál byl z větší části přístupný veřejnosti a aby investor městu minimálně uhradil náklady, které do přípravy projektu budeme muset vložit," řekl jičínský starosta Martin Puš.
0 komentářů
přidat komentář

Související články