Praha nechá vydláždit cesty a upravit zeleň v parku na Petříně

Vložil
ČTK
13.09.2016 08:10
Praha

Praha - Pražský magistrát nechá vydláždit asfaltové plochy v sadu nedaleko horní stanice lanové dráhy v parku na Petříně. Upravena bude také zdejší zeleň. Ve výběrovém řízení nyní hledá firmu, která práce provede. ČTK to zjistila ze seznamu veřejných zakázek magistrátu. Na kolik práce v
yjdou, není zatím jasné. Prostranství v parku byla měla být kompletně předělána nejpozději na jaře příštího roku.

Opravy povrchů se týkají celkem pěti prostranství v Růžovém sadu, která jsou u horní stanice lanové dráhy. Mezi nimi jsou například zálivy s lavičkami u fontány a okolní parkové cesty. "Stávající asfaltové cesty před vstupem do horní stanice lanové dráhy jsou ve velmi špatném stavu, rozpraskané, špatně vyspárované a propadlé," píše se v projektové dokumentaci.

Tvary i směr cest mají po rekonstrukci zůstat stejné. Vyměněn ale bude zničený asfaltový povrch a nově tu bude položena dlažba ze žluté žuly. Vytvořen bude nový odvodňovací systém cest a vyměněny budou také obrubníky. Vybraná firma upraví místní zeleň, doplněny budou travnaté plochy.

Oprava cest a prostranství by měly být podle dokumentace dokončeny do konce května 2017. Na kolik práce vyjdou bude záležet na výsledku výběrového řízení. Zájemci se mohou hlásit do 20. září 2016.
0 komentářů
přidat komentář