Praha zaplatí 2,4 milionu za poradenství ohledně sídla magistrátu

Zdroj
Jana Hrubá
Vložil
ČTK
05.09.2016 08:00
Praha

Praha - Praha za 2,4 milionu korun objedná právní služby týkající se budoucího sídla magistrátu. Právníci městu poradí, zda má po roce 2028 nechat úředníky v pronajatém Škodově paláci v centru metropole, nebo má raději koupit či postavit vlastní budovu. ČTK to zjistila z neveřejného materiálu, který by měla projednat rada hlavního města.

Analýza Institutu plánování a rozvoje (IPR) ukázala, že nejvhodnější lokalitou pro magistrát je pozemek na Knížecí v Praze 5 na místě nynějšího autobusového terminálu. Další zvažované lokality jsou Florenc, Elektrické podniky a Palác Kultury (nyní Kongresové centrum Praha), popsal IPR.

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) nedávno uvedla, že město v současnosti neuvažuje, že by Škodův palác koupilo. Z podkladů určených radě vyplývá, že na pořadu dne není ani předčasný odchod z pronájmu, o kterém vedení města už roky mluví jako o předraženém.

Palác, kde sídlí většina magistrátních úředníků, má Praha pronajatý od roku 2006 za původní částku 4,4 miliardy korun. Město v minulosti kvůli výši nájemného podalo na majitele, firmu Copa Retail, dvě žaloby. U soudu ale neuspělo. Nedávnou dohodou získala Praha slevu na nájemném. Zavázala se ale k několika ústupkům, mimo jiné přišla o opční právo a prodloužila nájemní smlouvu o 18 měsíců. Dlouholetý pronájem Škodova paláce tak skončí v roce 2028.
0 komentářů
přidat komentář

Související články