V Zábřehu začala rekonstrukce venkovního koupaliště

Vložil
ČTK
01.09.2016 12:05
Zábřeh (Šumpersko) - V Zábřehu na Šumpersku dnes začala rozsáhlá rekonstrukce venkovního padesátimetrového bazénu. Město staveniště předalo vítězné firmě bezprostředně po ukončení letní sezony, práce by měly skončit v květnu příštího roku. Nového koupaliště se tak návštěvníci dočkají se začátkem příštího léta, informovali ČTK zástupci radnice. Rekonstrukci venkovních prostor plánovalo město již řadu let od doby rekonstrukce vnitřního koupaliště.


Původně chtěla radnice opravu začít již na jaře před zahájením venkovní sezony, kvůli administrativní chybě bylo ale nutné zrušit původní výběrové řízení, a přestavba se tak posunula. Rekonstrukci venkovního koupaliště bude mít na starost firma VW WACHAL. "Opakované výběrové řízení ale nakonec přineslo ještě další úsporu městu ve výši 1,5 milionu korun, z projektované částky 35 milionu korun se tak akci podařilo vysoutěžit na 22 milionů korun," uvedl starosta Zábřeha František John.

Nový bazén bude opticky rozdělen na plaveckou a rekreační část. V plavecké části budou čtyři padesátimetrové plavecké dráhy. Rekreační část bude mít čtyřdráhovou skluzavku, plováky, masážní lůžka a lavice, houpací jeskyni a vodní hříbek. Součástí rekreačního bazénu bude také molo pro plavčíka. Projekt pamatuje i na místnost pro plavčíka s ošetřovnou, sklad lehátek či na úpravy pobytových a přístupových ploch.

Rekonstrukci venkovního koupaliště avizovali zástupci města již před dvěma lety. Tehdy vedení města uvedlo, že našlo na rozsáhlou opravu ve svém rozpočtu 17 milionů korun. Umožnily to vyšší výnosy DPH i rozdělení přebytku hospodaření města z minulých let, uvedl tehdy starosta John. Podotkl, že řadu let město rekonstrukci odsouvalo kvůli dalším investicím. Zábřeh si od úpravy venkovního areálu slibuje, že to zlepší celkovou bilanci krytého bazénu, na jehož provoz ročně přispívá čtyři miliony. V létě by nově opravené koupaliště mohlo přilákat více lidí.
0 komentářů
přidat komentář