Plzeňský fotbalový stadion má první z rohových věží

Zdroj
Lada Pešková
Vložil
ČTK
31.08.2016 14:55
Plzeň



Plzeň - Plzeňský fotbalový stadion ve Štruncových sadech, na němž hraje Viktoria Plzeň, dostává po letech rekonstrukcí a postupných úprav finální podobu. Klub dnes otevřel jednu ze dvou rohových věží, které staví na vlastní náklady. Město, které je majitelem stadionu, do jeho rekonstrukce investovalo v posledních pěti letech stamiliony korun. Čerstvě dokončenou severní věž stadionu dnes slavnostně otevřela ministryně školství mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová (ČSSD).


Severní věž nabídne podle mluvčího klubu Václava Hanzlíka zázemí zejména pro práci s mládeží - místo pro klubovou akademii, ubytování pro mladé talenty a administrativní prostory.

"Práce s mládeží je pro nás jedním z klíčových pilířů a jsme rádi, že můžeme nyní nabídnout našim mladým hráčům naprosto špičkové zázemí a umožnit jim ideální podmínky pro sportovní i osobnostní růst," řekl předseda výboru spolku Viktoria Plzeň - fotbal Petr Žitek.

Podle majitele klubu Tomáše Paclíka je otevření nových prostor pro práci s mládeží důležitým krokem k zajištění úspěšnosti klubu i v budoucnu. Do konce roku klub dokončí také stavbu jižní rohové věže Doosan Areny, kde budou stravovací zařízení a lékařské, fyzioterapeutické a rehabilitační služby pro mládežnická družstva klubové akademie.

Plzeň spustila opravy stadionu z 50. let minulého století na jaře 2011 tak, aby vyhovoval požadavkům na domácí nejvyšší ligu i pro utkání evropských pohárů. Stadion má po rekonstrukci místa pro téměř 11.700 diváků. Postupně se odstranily valy pod ochozy zastaralých nekrytých tribun a jejich místě vyrostly nové tribuny. Po zrušení atletického oválu se trávník přesunul o 18 metrů blíž k hlavní tribuně. Poslední úpravy se letos týkaly hlavní tribuny, její úpravy skončí na podzim.

Radnice investovala do oprav stadionu téměř 500 milionů korun. Kromě toho musela vynaložit přes 100 milionů korun na nový stadion pro atlety, kteří museli Štruncovy sady kvůli rekonstrukci opustit. Náklady na stavbu rohových věží Hanzlík neuvedl, už dříve se mluvilo o desítkách milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články