MICROSOFT na konferenci "SMART HOME ve světě Internetu věcí"

Kdy? 14.9.2016 v Praze - achb.cz/konference/

Vložil
Tisková zpráva
22.08.2016 07:15
Teoreticky i prakticky,
představte si, že se staráte o budovu, která má už něco za sebou, ale rádi byste věděli, co se v ní děje a je důležité pro údržbu. Moderní budovy mají senzorové sítě, díky kterým můžete ovládat topení a ventilaci podle potřeby, také se dozvíte, že někdo otevírá, co by otevírat neměl, že se např. ve sklepech hromadí voda a čerpadlo nefunguje, anebo že se změnilo nastavení ventilů, atd.
Dodatečně vytvořit senzorovou síť je však finančně velmi náročné. Podle společnosti Texas Instruments tvoří 20%-80% nákladů na monitorování budov jejich „zadrátování.“ Další náklady pak tvoří servery, které informace ze senzorů vyhodnocují, posílají varování a případně, ovládají zařízení v budově.

V přednášce na Konferenci SMART HOME uvidíte jeden ze způsobů, jak tento problém vyřešit. Pan BECHYNSKÝ ze společnosti MICROSOFT formou praktické ukázky předvede, jak pomocí bezdrátové Sub-1GHz sítě a služby Microsoft Azure IoT Suite lze tento problém vyřešit s přijatelnými vstupními i provozními náklady.

Prezentace je součástí 1. bloku konference, který představí "chytré bydlení" v kontextu Internetu věcí. Konference je akreditována ČKA a ČKAIT v rámci Celoživotního vzdělávání.

Více informací, kompletní PROGRAM a REGISTRACI najdete zde.

0 komentářů
přidat komentář