Ulice v centru Českých Budějovic pokryje na dva dny tráva

Vložil
ČTK
21.08.2016 09:55
České Budějovice

České Budějovice - Historické centrum Českých Budějovic se příští týden na dva dny stane neprůjezdným pro auta. Uskuteční se zde akce Město lidem, lidé městu, při níž se některé vozovky změní v pěší zónu a pokryje je koberec trávy. Na něm vystoupí umělci a provozovatelé restaurací k tomu budou podávat různé pokrmy. Cílem pořadatelů je proměnit běžnou městskou ulici a vytvořit neobvyklou a neopakovatelnou atmosféru, řekl novinářům jeden z organizátorů Robin Mikušiak.

Město lidem, lidé městu se uskuteční 26. a 27. srpna. V tu dobu se pokryjí travou ulice Krajinská, Česká a Piaristická, které se nacházejí v těsné blízkosti náměstí Přemysla Otakara II. "Akce může být připomínkou kdysi tradičního korsa, kdy se měšťané procházeli po ulici a užívali si její atmosféru. V dnešní době je ulice spíše dopravní koridor a tento festival může vést k diskusi, zda bychom některé veřejné prostory nemohli využívat jinak a lépe," uvedl architekt Miroslav Vodák.

Lidé si mimo jiné budou moci prohlédnout módní přehlídku, vyzkoušet latinskoamerické tance nebo navštívit koncert některé z kapel na Piaristickém náměstí. Na akci se představí mimo jiné i početná skupina lidí na chůdách a herec Lukáš Hejlík připravuje scénické čtení.

"Celým konceptem akce Město lidem, lidé městu, chceme nejen obyvatelům Budějovic připravit možnost k tomu, aby všichni společně vyrazili do ulic a zažili nevšední zážitky, které nezažijí každý den," řekl Mikušuiak.

0 komentářů
přidat komentář