Eube chce z bývalé hradecké koželužny udělat komerční centrum

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
07.09.2006 20:05
Hradec Králové

Hradec Králové - Developerská společnost Eube chce v Hradci Králové přestavět zchátralý areál bývalé koželužny v Kuklenách na komerční a podnikatelské centrum. Celkové náklady na přestavbu firma odhaduje na přibližně 350 milionů korun. Areál koželužny patří městu a Eube jej chce koupit. ČTK to dnes řekl generální ředitel Eube Allan Jírek. Firma Eube již v Hradci Králové staví byty.
"Areál chceme celý zrekonstruovat při zachování jeho původní podoby," řekl Jírek. Měly by v něm vzniknout hlavně kanceláře. Záměr počítá i s vybudováním prostor pro různé služby, například fitness, relaxační centrum či restauraci. V budovách koželužny z 19. století mát také vyrůst až 40 takzvaných loftových studií a bytů, tedy prostor vzniklých přestavbou opuštěných továren či nevyužívaných průmyslových objektů.
Město se v minulosti pokoušelo areál již dvakrát prodat, ale neúspěšně. "Rozhodnutí o novém prodeji bude na zastupitelstvu vzešlém z říjnových voleb. Jde o zajímavou průmyslovou architekturu, kterou by stálo za to zachovat a využít," řekl ČTK náměstek primátora Josef Malíř. Areál koželužny je atraktivní i tím, že leží v západní části města a bude mít dobré napojení na vyústění budoucí dálnice z Prahy do Hradce Králové.
Společnost Eube zatím v hradecké lokalitě Terronic loni postavila 65 bytů. Letos v červnu tam zahájila další etapu, v níž chce do konce příštího roku postavit dalších 64 bytů. Největší bytový projekt v Hradci Králové realizuje společnost IPB Real v lokalitě Plachta. Celkem by IPB Real měla postupně postavit přes 400 bytů, přičemž 98 jich dokončila loni.
0 komentářů
přidat komentář