Čáslav zastřešuje zimní stadion, zprovoznit ho chce v prosinci

Vložil
ČTK
15.08.2016 07:45
Čáslav (Kutnohorsko) - Čáslav na Kutnohorsku chce v prosinci otevřít zájemcům o bruslení nový zimní stadion. Loni vzniklo v první etapě nekryté kluziště, které bylo v provozu tři měsíce. Po zastřešení, na němž se právě pracuje, budou moci bruslaři i hokejový oddíl využívat ledovou plochu po delší období. Město zatím do výstavby investovalo přes 90 milionů korun, řekl ČTK starosta Jaromír Strnad (ČSSD).

"V loňském roce jsme postavili první etapu, to bylo nekryté kluziště. Na podzim jsme dodělali projekt a zahájili soutěž, vybrali jsme firmu na zastřešení a opláštění. V současné době je hotová ocelová konstrukce a je před dokončením hrubá stavba zázemí, to znamená šaten, brusírny, bufetu, posilovny a zázemí pro hokejový klub,"
uvedl Strnad. Hrubá stavba má být hotova do konce srpna, potom přijdou na řadu vnitřní instalace, omítky a vnější fasáda. "Předpokládáme, že 4. prosince bude na stadionu zahájen provoz," řekl starosta.

Práce na první etapě vyšly na 36 milionů korun, letos město do stadionu investuje 55 milionů Kč. K tomu je ale ještě potřeba přičíst některé další náklady, například na zakoupení rolby a dovybavení šaten.

Nový stadion vedle městských lázní ve Vodrantech má rozšířit nabídku sportovního vyžití v Čáslavi, která zahrnuje lehkoatletický stadion, tenisové kurty, fotbalový stadion i krytý bazén městských lázní. Strnada v zimě překvapil zájem lidí o bruslení na novém nekrytém kluzišti, které si podle něj na provoz téměř vydělalo. "Byla tam jen drobná ztráta, ale to byly prostředky, které jsme museli vynaložit na pronájem rolby, protože jsme neměli vlastní, a na pronájem oplocení," dodal starosta.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Ultimátně strašné!
Winter
15.08.16 10:59
zobrazit všechny komentáře

Související články