Stavbou roku je v Pardubickém kraji budova v Lanškrouně od ai5

Vložil
ČTK
07.09.2006 20:25
Pardubice

Pardubice - Titul Stavba roku 2006 v Pardubickém kraji získala administrativní a komerční budova na náměstí J. M. Marků v Lanškrouně z dílny Atelieru ai5 - Kokeš a Medlík, architekti. Jak uvedla mluvčí Pardubického kraje Kateřina Nohavová, odborná komise hodnotila 14 přihlášených staveb. Objekty byly podle charakteru rozděleny do čtyřech kategorií.

"Administrativní budova v Lanškrouně se kromě vítězství v kategorii Stavby občanské vybavenosti stala i Stavbou roku 2006," uvedla Nohavová. Jedná se o novostavbu situovanou do prostoru proluky na náměstí J. M. Marků, která podle odborníků respektuje uliční linii náměstí. Dispozice objektu je navrhovaná jako dvoutrakt, kde úzká chodba slouží především jako přístupová komunikace. V objektu jsou umístěny prodejny a kanceláře.
V kategorii Domy pro bydlení a rodinné domy se porota rozhodla udělit čestné uznání bytovému domu v Sokolské ulici v Lanškrouně, jehož investorem akce bylo město Lanškroun. Čestné uznání v kategorii Stavby pro průmysl, zemědělství a vodní hospodářství získala firma Stavona České Libchavy za novostavbu výrobního závodu na výrobu plastových oken. Ta zahrnuje stavbu dvoupodlažní administrativní a obchodní budovy s jednopodlažní sociální částí, dvě výrobní haly, přístupové komunikace i čistírnu odpadních vod či terénní úpravy. V kategorii Dopravní a inženýrské stavby komise vítěze neurčila.
Soutěž vyhlásil Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 3. října v jednacím sále rady kraje na Komenského náměstí v Pardubicích.
Soutěž Stavba roku se koná v Pardubickém kraji podruhé. V roce 2004 se přihlásilo celkem 11 projektů. Ocenění si odnesli autoři nového objektu ředitelství Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje v kategorii staveb občanské vybavenosti, mezi dopravními a inženýrskými stavbami zvítězila rekonstrukce nám. A. Jiráska v Lanškrouně. Zvláštní ocenění získala čistírna odpadních vod v Přelouči.


> O cenu Stavba roku se v Pardubickém kraji uchází 12 projektů
0 komentářů
přidat komentář

Související články