Oprava Elsnicova náměstí v Praze 8 se uskuteční v roce 2018

Vložil
ČTK
09.08.2016 12:15
Praha

Praha - Rekonstrukce Elsnicova náměstí v Praze 8 by se mohla uskutečnit v roce 2018. ČTK to sdělil starosta Prahy 8 Roman Petrus. Souběžně s náměstím, které je nedaleko Palmovky, by měla být opravena i tramvajová trať a koryto Rokytky. Opravu náměstí zamýšlí radnice několik let, zatím ji ale nerealizovala. Vedle Elsnicova náměstí chce Praha 8 opravit také prostor u stanice metra C Ládví.


"Opravu náměstí chystáme, ale realizace se posouvá na rok 2018. V tomto roce je dlouhodobě naplánovaná rekonstrukce tramvajových tratí, včetně rekonstrukce mostu přes Rokytku,"
uvedl Petrus.

Opravu náměstí radnice odložila právě kvůli zmíněné opravě tramvajové trati. "Asi by bylo velmi zvláštní, kdybychom nyní realizovali naši úpravu a pak v roce 2018 by se konala následně na stejném místě ještě jedna. Zbytečně by se vyhazovaly peníze oknem," uvedl Petrus.

Podle plánu radnice by vedle obnovy náměstí měly být také odstraněny desky, které překrývají koryto Rokytky. Nově by mělo být v tomto místě otevřené.

Radnice Prahy 8 plánuje také kompletní rekonstrukci náměstí u stanice metra C Ládví. První etapa prací by mohla začít příští rok. Na náměstí bude položena nová dlažba, přibudou lavičky, koše a zeleň. Podle plánu by mělo vzniknout i tržiště. Celkové náklady vyjdou podle odhadu radnice na asi 30 milionů Kč a práce budou dokončeny v roce 2018.
0 komentářů
přidat komentář

Související články