Tématem Designbloku je sport, přehlídka bude na Výstavišti

Vložil
ČTK
03.08.2016 07:55
Praha

Praha - Letošní přehlídka tuzemské designérské tvorby Designblok bude mít jako téma sport. Uskuteční se 27. až 31. října na holešovickém Výstavišti, kde se konala i loni. ČTK o tom dnes za organizátory informovala Barbora Švehlová. Loni Designblok přilákal přes 37.000 návštěvníků.


V 18. ročníku přehlídka opouští tradiční vizuál s fotografiemi zvířat a budou na ni lákat plakáty s tvářemi známých českých designérů a osobností s Designblokem spojených. Doplňují je k tomu jednoslovné výkřiky, které vždy daného autora nějak charakterizují. V okamžicích soustředění, radosti, napětí i vítězství, které jsou společné světu designu i sportu, jsou na fotografiích zachyceni Maxim Velčovský, Rony Plesl, Jan Plecháč a Henry Wielgus, Janja Prokič nebo studio Dechem.

"Motivem vizuálu je představit osobnosti, které člověk na Designbloku potkává, a poukázat na týmovost a spolupráci, které nás přivedly k letošnímu tématu," vysvětluje Jiří Macek, kreativní ředitel Designbloku.

"Design, stejně jako sport, je hra i tvrdá práce a bez spolupráce s výrobci, galeristy, obchodníky a bez dobrého zázemí sám designér nedokáže nic," řekla k výběru letošního tématu ředitelka Designbloku Jana Zielinski. Téma sport jako ústřední motiv letošní přehlídky organizátoři vybrali i kvůli konání olympijských her.

Kromě hlavního prostoru Designbloku na holešovickém výstavišti bude otevřena řada galerií, pop-up shopů a showroomů po celé Praze. Návštěvníci se mohou také těšit na doprovodný program.

Hlavní cenu loňského Designbloku získala dvojice Michal Froněk a Jan Němeček působící pod značkou Olgoj Chorchoj. Pozornost vzbudila třeba jejich svítidla TIM navržená pro značku Bomma na motivy postaviček filmového režiséra Tima Burtona. Olgoj Chorchoj loni slavili 25 let své existence, porota tak přihlédla k celé jejich tvorbě na české scéně.
0 komentářů
přidat komentář