Hradecká radnice představuje plánované projekty a studie

Vložil
ČTK
06.09.2006 11:10
Hradec Králové

Hradec Králové - Obyvatelé Hradce Králové si mohou od úterního odpoledne prohlédnout některé studie a projekty významných staveb, které by měly vzniknout na území města. Vedení radnice uspořádalo výstavu nazvanou Vize města 2006 - 2009, na které představuje celkem 12 projektů, které by se v příštích letech mohly v Hradci Králové realizovat.

Na informačních panelech si lidé mohou prohlédnout například projekt městského koupaliště, terminálu autobusové dopravy či kruhových křižovatek Koruna a Mileta. Celkové náklady na případnou realizaci všech studií by dosáhly několika miliard korun, řekl dnes novinářům náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. "Projekty je možné rozdělit na ty, které se již realizují, například terminál hromadné dopravy, a ty, o kterých bude rozhodovat nové zastupitelstvo, například koupaliště, knihovna v budově Vertexu či křižovatka Mileta. Třetí skupinu tvoří výhledové projekty, například studie využití letiště či křižovatka Koruna," řekl Malíř.
Součástí panelů s projekty jsou také básně architekta Davida Vávry, který v Hradci Králové připravuje projekt rekonstrukce bývalé továrny Vertex na novou městskou knihovnu.
Výstava Vize města Hradce Králové 2006 až 2009 bude v budově staré radnice na Velkém náměstí otevřena až do 4. října. V pondělí až pátek od 08:00 do 17:00 hodin, v sobotu od 09:00 do 17:00 hodin. Vedení radnice také věří, že lidé budou na vystavené návrhy reagovat. "Chceme, aby se lidé k navrhovaným projektů vyjádřili, po skončení výstavy by měly být tyto studie zveřejněné také na městských webových stránkách," řekl náměstek hradeckého primátora Martin Soukup.
Část představovaných akcí je součástí programového prohlášení současného vedení hradecké radnice. Ta si jako hlavní úkoly v roce 2003 vytyčila vybudování nového autobusového nádraží a také postavení křižovatky Mileta na silničním okruhu. Zatímco autobusový terminál se začal stavět v těchto dnech, stavba křižovatky Mileta dosud nezačala. Lidé v Hradci Králové se také několik let dožadují zahájení výstavby venkovního koupaliště, které ve městě citelně chybí. Koalici na hradecké radnici listopadových volbách v roce 2002 utvořila ODS, ČSSD, KDU-ČSL strana Volba pro město a místní Hradecký demokratický klub. Jedinou stranou v opozici zůstala KSČM.


> Hradec Králové bude mít do roka nové autobusové nádraží
0 komentářů
přidat komentář

Související články