Domažlice zahájily dlouho chystanou opravu bazénu

Zdroj
Lada Pešková
Vložil
ČTK
14.07.2016 10:15
Domažlice


Domažlice - Domažlice dnes zahájily mnoho let připravovanou a odkládanou kompletní rekonstrukci městského krytého plaveckého bazénu. Stavba ze 70. let minulého století je na konci životnosti. Za zhruba 180 milionů korun, které zaplatí město ze svého rozpočtu, se kompletně opraví objekt, vnitřní bazény, přistaví se další části pro wellness, sport a odpočinek. Do provozu bazénu by opravy neměly zasáhnout, hlavní část se bude dělat zejména v létě, kdy má bazén pravidelnou odstávku. Hotovo má být zhruba na podzim 2018, řekl dnes ČTK starosta Miroslav Mach.


"Jde o kompletní rekonstrukci celého zázemí bazénové haly, včetně nové střechy, tepelných izolací, fasády, nástavby na střeše pro výstavbu kuželkové čtyřdráhy a dvojdráhy na bowling," vyjmenoval starosta. Objekt dostane nové zateplení, topení, elektroinstalace a vzduchotechniku, přibude fitcentrum se solným bazénkem, čtyři typy sauny a posilovna. V nové přístavbě budou dva nové bazény - jeden klidový s tryskami a lehátky v 32 stupňů teplé vodě, druhý bazén bude pro vodní zábavu a bude mít mimo jiné asi devadesátimetrový tobogan. V hlavní bazénové vaně, kde zůstanou dráhy pro sportovní plavání, se sníží a sjednotí hloubka. Zmenší se tak objem vody, což víc vyhovuje sportovním plavcům a je to levnější při filtraci a ohřevu vody.

Letos by se mělo prostavět přibližně 35 milionů korun. Návštěvníci zatím nic moc nepoznají. S pracemi se začne v suterénu a v technickém zázemí a začnou se stavět nové přístavby. Rekonstrukce se dotkne také ubytovny. "Dnes má pokoje pro 40 lidí a sociální zařízení na chodbě. Bude předělaná na hotelový typ a nastavěná o jedno patro, aby měli sportovci ubytování odpovídající současným parametrům," dodal Mach.

Nové nebo přestavěné bazény v minulých letech dostali v kraji i obyvatelé dalších měst. V Plzni se ale o potřebné celkové opravě bazénu na Slovanech jen mluví. Nový krytý bazén v minulých letech postavila Sušice na Klatovsku a Kdyně na Domažlicku. Klatovy předloni přistavěly k bazénu budovu se saunami, bazénem s tobogánem a dalšími prvky. Rekonstrukci prodělal nedávno také bazén v Horažďovicích na Klatovsku.
0 komentářů
přidat komentář