O lokalitu Na Spravedlnosti v Pardubicích se zajímají developeři

Vložil
ČTK
04.07.2016 10:55
Pardubice

Pardubice - O lokalitu Na Spravedlnosti v Pardubicích se znovu zajímají developeři. Plánují postavit stovky bytů. V minulosti se mimo jiné kvůli špatné dopravní dostupnosti a nedostatku parkovacích míst plány developerů neuskutečnily. Město proto připravuje projektovou dokumentaci dopravního řešení oblasti, řekl ČTK primátor Martin Charvát (ANO).


"Aktivity developerů vítám, zatím máme ve středu města nevzhledné plochy. Jestliže my během letošního roku dáme dohromady projektové dokumentace, očekávám, že na podzim, pak bychom se sešli s investory a řešili to území jako ucelené," uvedl Charvát.

Společnost Luxury Home připravuje výstavbu šesti bytových domů s 270 byty v místě stávajícího hliněného parkoviště naproti sídlu krajské policie. Projekt počítá s podzemními garážemi, v přízemí domů mají být obchody či služby.

Na svých webových stránkách developer avizuje zahájení stavby v roce 2018. V žádosti o územní rozhodnutí rozděluje projekt na dvě etapy. Další podrobnosti neuvedl. "Vše má na starost projekční kancelář, detaily a termíny budeme řešit až koncem tohoto roku," napsal v e-mailu Filip Müller z firmy Luxury Home.

Nizozemská firma Cere Invest Babylon obnovuje svoje plány z roku 2008. Připravuje projekt dvou bytových domů ve vnitrobloku u úřadu práce a ulice Na Spravedlnosti. V podkladu o územním řízení uvádí stavbu třinácti a sedmi podlažního domu. Část parteru projekt vyčleňuje pro parkování a skladovací kóje k bytům, uvádí v podkladech pro územní řízení.

Nizozemský investor představil návrh od architekta Bořka Šípka, který se inspiroval obrazem Babylonská věž od Pietra Brueghela, již v roce 2008. Stavbu kritizovali tamní obyvatelé. Domnívali se, že auta by neměla kde parkovat a vysoká stavba by zastínila menší objekty.

"Nyní má dům vypadat zcela jinak. Developer oslovil jiného architekta," řekl ČTK Michal Novotný ze společnosti Cettus, která investora zastupuje. Bližší informace po telefonu Novotný sdělit nechtěl.

V minulosti se rovněž uvažovalo, že stát na pozemcích naproti policii postaví krajský soud. Společnost Chládek a Tintěra tam původně chtěla na přelomu milénia stavět obchodní a bytový komplex. Postupně všechny pozemky rozprodala, část z nich pro stavbu polikliniky Vektor.
0 komentářů
přidat komentář

Související články