Brno postaví volnočasové centrum Nová Bystrouška

Zdroj
Lenka Horáková
Vložil
ČTK
29.06.2016 17:55
Brno

Brno - Téměř 120 milionů korun bude stát výstavba brněnského volnočasového centra Nová Bystrouška. Město ho chce postavit v příštích letech, stavba bude mít dvě fáze, řekl dnes ČTK primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Současné centrum Bystrouška, které už podle něj nevyhovuje, radnice zbourá.


Centrum Bystrouška v městské části Brno-Bystrc funguje 20 let ve Fleischnerově ulici v budově, která v minulosti sloužila jako zařízení staveniště při budování sídliště Bystrc II. "Starý objekt není v dobrém stavu a už má své odžité. Z pohledu hygieny je to taky na hraně. Proto jsme schválili nový investiční záměr," uvedl Mrázek.

Staré centrum se zbourá a ve dvou etapách vznikne nové. První etapa bude obsahovat vybudování objektu volnočasového centra a parkovacích míst, druhá zahrnuje výstavbu tělocvičny a spojovacího krčku.

"O této akci se dlouho mluvilo. Bude to k prospěchu nejen pro Bystrc, ale i pro novou část, která je problematická, a to jsou Kamechy," řekl primátor Brna Petr Vokřál (ANO). Na Kamechách vzniklo sídliště, kterému však chybí dostatečná občanská vybavenost. Nedostatek míst v mateřských školách město vyřeší stavbou školky s šesti třídami pro 170 dětí.

Město však nebude moct získat dotace z Evropské unie. "Bohužel se na to nedají čerpat. Náklady jsou poměrně vysoké, takže je bude muset nést město Brno včetně městské části Bystrc. Budeme se snažit získat národní dotace z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a požádáme o spoluúčast také Jihomoravský kraj," dodal Mrázek.
0 komentářů
přidat komentář

Související články