Na Malostranské náměstí byly umístěny značky zakazující parkování

Vložil
ČTK
28.06.2016 15:05
Praha

Praha - Na pražské Malostranské náměstí byly umístěny přenosné značky zakazující parkování. Ten začne platit od půlnoci ze čtvrtka 30. června na pátek 1. července 2016. ČTK to potvrdily náměstkyně primátorky Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice) a mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Zavření parkoviště oznámil magistrát před několika měsíci. Praha zde chce nově pořádat kulturní a společenské akce.

"V tuto chvíli jsou u vjezdu na parkoviště z každé strany dopravní značky zakazující zastavení s informací, že od 1. července 2016 je parkoviště včetně příjezdu uzavřeno. Prosíme všechny o spolupráci a majitele vozidel o jejich přemístění," uvedla Kolínská.

Řidiči se u vjezdu na parkoviště z cedule rovněž dozvědí, že pokud nechají své auto na parkovišti po půlnoci 30. června, může být odtaženo.

"V pátek převezme TSK od provozovatele parkoviště a následně ho začne čistit a provádět zde drobné opravy. Obsluha parkoviště o budoucím zákazu informuje řidiče také ústně," uvedla Lišková. Zda se bude v pátek na náměstí primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) avizovaná kulturní akce, zatím není jasné.

Na náměstí by se nově měly konat kulturní a společenské akce. Program bude od července do konce října koordinovat ředitel Institutu plánování a rozvoje (IPR) Petr Hlaváček. Poté bude projekt vyhodnocen a IPR zaměstná koordinátora programu. Vznikne také webový portál, přes který se budou moci zájemci hlásit se záměry pořádat na náměstí nějaký program.

"Každý Pražan i návštěvník si bude moci užít krásu Malostranského náměstí při posezení s přáteli. Prostor jsme nabídli také obyvatelům Malé Strany, jejich dobré sousedské vztahy jsou přínosem pro celé město," uvedla Kolínská.

Odborná porota vloni v září 2014 v mezinárodní architektonické soutěži vybrala návrh architektů Martina Hájka, Václava Hájka a Petra Horského. Nyní magistrátní odbor technické vybavenosti dopracovává studii regenerace, kterou musí následně projednat a schválit pražští radní.

Proti zrušení parkoviště, které leží nedaleko Poslanecké sněmovny, se před časem postavili někteří poslanci, mezi nimi byl například Roman Váňa z ČSSD, zapochyboval také František Laudát (TOP 09).
0 komentářů
přidat komentář

Související články