Centrum Kladna se změní i dle návrhů z architektonické soutěže

Vložil
ČTK
23.06.2016 07:45
Kladno

D3A spol. s r.o.

Kladno - Centrum Kladna, tedy pěší zóna T. G. Masaryka a její okolí, se změní i podle návrhů zaslaných do architektonické soutěže. Město ji vyhlásilo v únoru, nyní vybralo ty nejlepší, ze kterých bude vycházet příprava projektu. Žádný z návrhů ale zcela nesplnil zadání. ČTK o tom dnes informovala mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková. Proměna centra má začít příští rok.


Cílem radnice je oživit a zatraktivnit centrum města, zlepšit by se mělo i mikroklima pomocí rozšíření zeleně a například vodních prvků. "Osobně se těším, až z pěší zóny zmizí rozličné typy reklam, o které zakopávám na každém rohu, a nahradí je jednotný informační systém," uvedl primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Změn bude podle něj výrazně více, nejlepší návrh představuje zásadní změnu v pojetí veřejného prostoru v centru města. Do soutěže přišlo šest návrhů, jeden porota složená ze tří zástupců města a šesti nezávislých odborníků kvůli porušení soutěžních podmínek vyřadila, uvedla mluvčí.

První cenu porota neudělila, návrh atelieru D3A obdržel druhou cenu a odměnu 140.000 korun, třetí cenu a odměnu 80.000 korun dostal návrh architekta Tomáše Kodeta. Všechny návrhy budou v červenci vystaveny v kladenském obchodním domě poblíž centra.

V dubnu Kladno vypsalo také architektonickou soutěž na proměnu autobusového terminálu a jeho okolí, její výsledky město zveřejní v srpnu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články