Workshop Trutnov 2016 - výzva k účasti

Zdroj
Spolek Nezevli jen tak
Vložil
Tisková zpráva
17.06.2016 08:15

Přijeďte 16.-23. července 2016 do Trutnova a během jednoho týdne vdechněte vlastními návrhy život místnímu nábřeží!
Každé město má plochy, které připadnou na technickou infrastrukturu. V Trutnově vede podél nábřeží řeky Úpy hojně využívaná stezka pro pěší a cyklisty. Od řeky ji donedávna oddělovalo objemné těleso parovodu, které je už dnes uloženo v zemi a procházejícím se tak nově otevírá ničím nerušený výhled na vodní hladinu a přístup k ní. Možnosti jít k řece blíž nebo si sednout jen tak do trávy ale využije jen málokdo, většina lidí jakoby si zvykla po cestě projít a nezastavit se.



Během jednoho červencového týdne ožije část náplavky workshopem, během kterého vznikne nový dřevěný mobiliář nebo umělecká instalace. Vytvoří ho studenti architektury ve spolupráci s místními a odborníky, kteří přijedou přednášet a konzultovat vznikající projekty. Během prvních dní studenti navnímají nové prostředí a vytvoří návrhy, které potom ve zbývajících dnech vlastnoručně vyrobí. Na konci workshopu proběhne slavnostní předání vzniklých objektů městu a závěrečný koncert. Místní se mohou těšit na zajímavé přednášky o veřejném prostoru a drobné architektuře, k vidění bude ale především celý průběh práce studentů od návrhu k realizaci – to vše během jednoho týdne přímo na nábřeží.
Cílem workshopu je vyvolat mezi místními diskusi, podnítit zájem, a drobnými ´zásahy´ oživit náplavku v Trutnově.Průběh a výsledky workshopu budou prezentovány spolu s ostatními projekty Městských zásahů Trutnov na závěrečné výstavě, která proběhne v říjnu 2016.

CO:

navrhovací a realizační workshop na mobiliář nebo uměleckou instalaci ze dřeva
KDY: 
16.-23.7.2016
KDE:
 nábřeží řeky Úpy, Trutnov
PŘIHLÁŠKY:
 přihlašovat se můžete do 15.6.2016 prostřednictvím přihlašovacího formuláře
UBYTOVÁNÍ:
 zajištěno, základním táborem bude tělocvična Gymnázia Trutnov se zázemím a wifi, spacáky s sebou
POPLATEK:
 700,- Kč jako nevratná záloha na stravování (společné obědy na místě), nutno zaplatit po emailovém potvrzení přihlášky
KONTAKT: 
info@nezevli.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články