Náchod opraví zchátralý atletický stadion

Vložil
ČTK
03.06.2016 15:25
Náchod

Náchod - Město Náchod v červenci zahájí rekonstrukci atletického stadionu v lokalitě Hamra. Oprava přijde na 36 milionů korun s DPH a bude jednou z největších letošních investic jednadvacetitisícového města. Stadion vznikl v 70. letech minulého století a od té doby se na něm dělala jen běžná údržba. Po modernizaci by měl areál sloužit hlavně mládežnickým oddílům. Na opravu město získalo od státu dotaci 15 milionů korun. ČTK to dnes řekla mluvčí města Nina Adlof.


Stavbaři z kroměřížské firmy EKKL na stadionu položí nové povrchy pro atletické disciplíny. Například běžecký ovál o délce 400 metrů dostane umělý povrch, který bude vyhovovat i požadavkům mezinárodní atletické federace IAAF. Na stadionu vzniknou sektory pro skok vysoký a daleký, skok o tyči, hod oštěpem, diskem a kladivem a vrh koulí. Uprostřed stadionu zůstane fotbalové hřiště, které dostane nový trávník. Vše by mělo být hotové do konce roku.

Město má letos v plánu investice za 112 milionů korun. Vedle sportovního areálu Hamra mají mezi nejvýznamnější investice patřit oprava historických lázní a zahájení revitalizace zámeckého kopce. Další významné částky investuje v Náchodě stát, a to zejména do opravy silničního průtahu městem, u níž se počítá s částkou 130 milionu korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články