Olomoucká radnice chce prodat další dům v historickém centru

Zdroj
Vladimír Onderka
Vložil
ČTK
31.08.2006 22:45
Olomouc

Olomouc - Olomoucká radnice zřejmě prodá další památkově chráněnou budovu stojící na centrálním Horním náměstí. Vedení města navrhne zastupitelům, aby dům U černého psa získal za 15,4 milionu korun zájemce, který zvítězil ve výběrovém řízení. Vedení města zdůvodnilo prodej tím, že si nemovitost žádá nákladnou rekonstrukci. Ze stejného důvodu zastupitelé schválili před časem prodej památkově chráněného Salmova paláce v centru.

    "Očekávané investice, které si vyžádá oprava domu, se pohybují mezi 40 až 50 miliony korun. To je částka příliš vysoká na to, aby byla investována do jednoho jediného domu," řekla ČTK náměstkyně primátora Marcela Hanáková. Vedení města dospělo podle ní k závěru, že nemovitost potřebuje jednoho ekonomicky silného vlastníka, který bude schopen dát dům do pořádku.
    Radní navrhnou zastupitelům, aby objekt získal za 15,4 milionu Ladislav Navrátil, který zvítězil ve výběrovém řízení. "Částku, kterou nabídl, nebyla úplně nejvyšší. Řekněme, že byla ve střední rovině. Nabídl však seriózní platební podmínky a dal záruky, že se dům uvede do solidního stavu," upřesnila náměstkyně.
    Součástí nemovitosti je podle ní deset bytů. Dva z nich jsou však neobydlené, protože je nelze z hygienických důvodů využívat. "Bytová funkce domu bude zachována. Dále by měl plnit funkce obchodní a administrativní," doplnila Hanáková.
    Olomoucká radnice prodala před časem památkově chráněný Salmův Palác stojící na centrálním náměstí. Zastupitelé rozhodli, že jednu z  nejlukrativnějších nemovitostí získá za 51 milionů korun společnost Binar. V  barokní památce, která žádá podle odhadů firmy rekonstrukci asi za 90 milionů korun, by měly vzniknout například kanceláře.
0 komentářů
přidat komentář