Dům kultury Poklad v Ostravě se zřejmě začne opravovat v srpnu

Vložil
ČTK
11.05.2016 12:50
Ostrava

Ostrava - Dostavba Domu kultury Poklad v ostravské městské části Poruba by mohla začít letos v srpnu. Objekt se započatou rekonstrukcí musel být v roce 2014 zakonzervován a město nyní vybralo dodavatele, který stavbu dokončí. Do výběrového řízení se přihlásilo 13 firem. Vítěz soutěže chce objekt dostavět za bezmála 149 milionů korun bez DPH. Projekt počítal s tím, že dostavba bude stát přibližně 241 milionů korun, řekl dnes novinářům investiční náměstek Břetislav Riger (Ostravak).

"Nyní jsme ve fázi podpisu smlouvy s dodavatelem a v podstatě očekáváme, že (...) bychom mohli někde v průběhu měsíce července předávat staveniště. Měla by proběhnout pasportizace a někdy v srpnu tohoto roku bychom měli začít stavět," uvedl Riger. Na převzetí staveniště má firma 25 dní, objekt by měl být dostavěn během 60 týdnů.

"Protože stavbu si bude řídit přímo Dům kultury Poklad, bude mít svůj technický dozor a město, které domu kultury předá dotaci na tuto stavbu, tak bude mít svého supervizora, který byl vysoutěžen," uvedl Riger.

Dostavba kulturního domu je od počátku problematická. Jeho původní renovaci v minulosti zkomplikovaly nejen spory s jedním z bývalých nájemců prostor v objektu, ale také problémy spojené s požadavky na uhrazení nákladů na takzvané vícepráce, které požadoval někdejší zhotovitel přestavby. Objekt nakonec musel být zakonzervován a začal se hledat nový dodavatel. Modernizace domu kultury dosud stála zhruba 30 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články