Brno zastavilo nabídku prodeje Jalty, má vážného zájemce o koupi

Zdroj
Lenka Horáková
Vložil
ČTK
10.05.2016 16:40
Brno

Brno - Radní Brna dnes rozhodli, že nebudou dále nabízet k prodeji zchátralou pasáž Jalta na Dominikánském náměstí. Město se chce domluvit s vážným zájemcem, který se přihlásil v únoru. Jaltu chce odkoupit za 101 milionů korun. Do konce června by měl složit kauci deset milionů korun, řekl dnes novinářům primátor Brna Petr Vokřál (ANO). Zájemce také musí doložit, k čemu hodlá budovu využít a v jakém období.


Rada dnes schválila znění smlouvy o složení a užití kauce: "Do 30. 6. by měl složit závaznou kauci," uvedl Vokřál. Nechtěl však říct, kdo je zájemcem. Pokud by kupec kauci složil a odstoupil od uzavření kupní smlouvy, zaplatil by podle magistrátu pokutu ve výši kauce.

Pokud zájemce nedodrží lhůtu a kauci do 30. června nesloží, bude město podle Vokřála pokračovat v jednání s městskou částí Brno-střed, která má zájem využít Jaltu jako sídlo svého úřadu. Budova by se ale musela opravit, protože je asi deset let prázdná a chátrá. Náklady na opravy se odhadují na 150 až 200 milionů korun.

Brno se snažilo Jaltu prodat už v minulosti zhruba za 100 milionů korun, ale z prodeje vždy sešlo. Několik zájemců se objevilo už loni, avšak nakonec nesložili požadovanou kauci.

Brněnská radnice Jaltu vyměnila na přelomu let 2005 a 2006 za jiné lukrativní pozemky a budovy. Původně ji měla opravit a přestěhovat do ní některé své úředníky. To se ale nestalo kvůli špatnému stavu budovy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články