Městská část Brno-sever za 12 milionů opraví klubovnu na Lesné

Vložil
ČTK
09.05.2016 12:55
Brno - Městská část Brno-sever chystá rekonstrukci klubovny ve čtvrti Lesná za 12 milionů korun. V letošním roce počítá s opravou vnitřních prostor a rozvodů, v příštím roce mají přijít na řadu plášť, okna a zateplení. Novinářům to dnes řekl místostarosta městské části Petr Hladík (KDU-ČSL). Podle něj je klubovna zastaralá, nově by v ní mohl vzniknout Senior point, tedy místo pro setkávání seniorů, a Family point, určený hlavně pro matky s dětmi. V klubovně bude i prostor pro pořádání různých oslav.

Dvoupodlažní objekt byl postaven v roce 1981 jako agitační středisko. "Od té doby se do něj moc neinvestovalo," uvedl Hladík. Přitom je to podle něj jediný objekt na sídlišti Lesná, který je vhodný pro spolkovou činnost. "Místnosti v přízemí slouží jako klubovny pro spolky seniorů nebo různé organizace, v prvním poschodí je sál, kde se konají zastupitelstva nebo výroční schůze bytových družstev," uvedl místostarosta.

V první fázi radnice nechá opravit místnosti, sociální zařízení, elektroinstalace a vnitřní rozvody vody a topení. "V horním podlaží zbouráme promítací kabinu a podium. Vznikne sociální zázemí včetně kuchyňky a barového pultu. Instalujeme mobilní pódium a celý prostor sálu se stane multifunkčním," popsal Hladík. Dále se tam budou konat zastupitelstva, ale lidé si podle něj budou moct sál pronajmout například na pořádání oslav nebo rodinných sešlostí s tím, že si vše mohou připravit ve vybudované kuchyňce.

V příštím roce městská část plánuje druhou etapu, která bude zahrnovat zateplení, výměnu oken, vybudování výtahu a nové uspořádání únikového schodiště. Součástí prací bude revitalizace zeleně v okolí. Městská část by ráda vybudovala vedle klubovny parkoviště, avšak musí se ještě dořešit majetkové vztahy. Třetinu pozemků totiž vlastní soukromník.
0 komentářů
přidat komentář

Související články