V Bruntále začne v říjnu oprava Společenského domu

Zdroj
Martina Kubíčková
Vložil
ČTK
26.08.2006 11:30
Ostrava

Ostrava - V Bruntále by počátkem října měla začít generální oprava Společenského domu. Chátrající budova se tak postupně změní v centrum společenského, kulturního a sportovního života. Renovace bude stát více než 80 milionů korun, řekl ČTK mluvčí radnice Jiří Ondrášek.

    Dodal, že již bylo vydáno stavební povolení a město našlo i dodavatele stavby. Podle předpokladu by stavba mohla být ukončena v první polovině příštího roku. Tou dobou by měl již být znám také provozovatel Společenského domu, který vzejde z připravovaného výběrového řízení.
    V budově se počítá s velkým sálem s kapacitou 215 míst, malým sálem pro 80 lidí a galerií s 25 místy. Jeho součástí bude také fitnesscentrum pro maximálně 40 lidí, chybět nebudou tři bowlingové dráhy či zázemí pro kosmetiku a masáže. Plánovaná je také restaurace pro 80 lidí.
    Společenský dům je jednou z dominant města již od konce 19. století, v roce 1963 se stal kulturní památkou. Jeho nejlepší léta poté vystřídala doba úpadku a od počátku 90. let minulého století po privatizaci začal chátrat. V roce 1999 město odkoupilo objekt zpět za 15 milionů korun. Podle odborníků je Společenský dům velmi zajímavý především z architektonického hlediska, v minulosti byl hlavním kulturním zařízením města. Později se v něm často scházeli bezdomovci i vandalové, kteří uvnitř zdemolovali prakticky veškeré vybavení.


> Společenský dům v Bruntále se možná začne opravovat ještě letos [6.3.2006]
0 komentářů
přidat komentář