OLOVĚNÝ DUŠAN 2016 - Průmyslový design: vítězný ateliér

Ateliér Jaroš, Gonzalez / Jan Jaroš, Dan Gonzalez

Vložil
Kateřina Lopatová
24.03.2016 01:00
Návrh jednoduchého sedacího nábytku

Klauzurní úkol. Návrh jednoduchého sedacího nábytku – štokrle, stolička, barová sedačka vyrobená libovolnou technologií a z jakéhokoli materiálu. Základním úkolem bylo přesadit člověka z pařezu na předmět navržený a určený k sezení. Nejjednodušší cesta směřovala ke stoličce. Směr je jasný, ale výsledky jsou různé, stejně jako lidé. Důležitá byla idea, funkce a vzhled.

V semestru byly ještě řešeny dva úkoly - návrh severského knižního stánku a kolekce nápojového skla pro pivovar Zichovec.


studenti
Tereza Albrechtová
Magdalena Čejková
Tereza Drobná
Monika Fišerová
Nguyen Le Hami
Marek Horáček
Barbora Hortová
Julie Chrpová
Jakub Klouzek
Mariana Kopecká
Michal Kostecký
Tereza Lněníčková
Karolina Marková
Denisa Milotová
Markéta Rádková
Lenka Tomanová
Tereza Saviová
Anna Semancová
Michaela Štetiarová
Jakub Špaček
Jana Vychytilová


za porotu Dagmar Štěpánová

témata: stolička, stánek severské literatury, pivní set
Velice příjemný pocit ve mě vyvolal ateliér Jaroš, Gonzalez (2. – 5. ročník). Vše působilo uceleně, jasně a stručně. Oceňuji sjednocenou formu jednotlivých prezentací, a to jak banerů, tak fyzických modelů.
Všechny projekty byly dotažené, samotná instalace byla přehledná a modely stoliček (které šlo navíc vyzkoušet) byly na velmi dobré úrovni. Z tohoto ateliéru je cítit, že je dobře vedený, zorganizovaný a studenti jsou motivovaní.
Z vystavených prezentací bylo rovněž patrné, že je zde kladen důraz na individualitu a tvůrčí proces, Kdybych byla nyní zpět na fakultě jako studentka, s radostí bych se do tohoto ateliéru přihlásila. Celá porota jsme se bez sebemenšího zaváhání shodla na nominaci a také na udělení Olověného Dušana za nejlepší ateliér kategorie design právě tomuto ateliéru.



za porotu Kathinka Poliaček

Díky podobnosti projektů a zadání se rozdílné ateliéry staly porovnatelnými v jejich hlavních aspektech a srovnání ukázalo rozdílnost v kvalitě výuky, vedení a schopnosti prezentace. Bez nejmenších pochyb jsme se rozhodli pro nominaci atelieru Jaroš, Gonzalez – snad jen s rozpravou jestli to má být 1. nebo 2. – 5. ročník, koho bychom měli nominovat. Vzhledem k tomu, že vedoucí obou ateliérů je stejný, stala se otázka bezpředmětnou. Potěšila nás prezentace 1. ročníku s jasným zadáním a identifikovatelnou technologií, se kterou se měli všichni studenti seznámit a obsáhnout ji.
Oceňujeme unifikovanou prezentaci a celkově vysokou úroveň celého přípravného ateliéru. Ateliér 2. – 5. ročníku ve stejném duchu prokazuje vysokou úroveň návrhu a prezentace v rámci hlavního zadání. Stolička jako objekt, na který se mohu posadit, nebo se o něj opřít. Je zřetelné, že studenti jsou motivováni a dobře vedeni ke zdárnému konečnému výsledku, znovu, formou unifikované prezentace a s vysokou úrovní v provedení odevzdaných prací.
Olověného Dušana tak získává ateliér Jaroš, Gonzalez!
0 komentářů
přidat komentář

Související články