Polička bude po mnoha letech opět stavět městské byty

Vložil
ČTK
18.03.2016 10:00
Praha



Polička (Svitavsko) - Polička na Svitavsku bude po mnoha letech stavět městské byty. V lokalitě Bezručova na jižním okraji města chce vybudovat dva dvojdomy se 48 byty. Chce tak zabránit odlivu mladých lidí a vytvořit podmínky pro zvýšení počtu obyvatel, řekl ČTK starosta Jaroslav Martinů.

"Chceme, aby lidé ve městě zůstávali. Propadla se nám porodnost během pěti let o 20 procent a hodně mladých po vysokých školách odchází a zůstává v Praze. Ubylo nám za necelých deset let asi 600 obyvatel," uvedl Martinů.
Projekt počítá se 12 byty velikosti 1+kk, 30 byty 2+kk a šesti byty 3+kk. Budovy budou energeticky pasivní, vytápět je budou tepelná čerpadla.
Část bytů zřejmě město prodá, část by mělo být nájemních. Radnice by si na výstavbu vzala pravděpodobně hypoteční úvěr, který by potom lidé mohli za výhodných podmínek splácet.
"Nechceme na tom vydělávat. Jde nám hlavně o to, abychom lidem nabídli rozumnou možnost bydlení," řekl starosta.
Podle něj je po bytech v Poličce značná poptávka. Již dnes město eviduje asi 100 zájemců. Radnice a architekti celý projekt představí veřejnosti 13. dubna. Stavět by se mělo začít na podzim.
0 komentářů
přidat komentář