V Boleslavi začne v říjnu stavba parkovacího domu pro 110 aut

Zdroj
Pavel Šubrt
Vložil
ČTK
25.08.2006 18:20
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - V Mladé Boleslavi začne v říjnu dlouho připravovaná stavba parkovacího domu s kapacitou 110 míst u Jaselské ulice. Tato investice přijde město na 51 milionů korun a souvisí se stavbou nedalekého vysokoškolského areálu. Parkovací objekt vznikne v blízkosti úřadu práce a bude hotov na jaře 2007. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Robin Povšík.

    Město zde původně připravovalo projekt většího objektu s kapacitou 157 parkovacích míst. Projekt ale změnilo na současnou podobu, protože původní varianta by stála město více o několik desítek milionů korun. Parkovací dům by mohl sloužit potřebám vysokoškolského areálu, ale zčásti také pro návštěvníky či zaměstnance nedalekých středních škol, bank či divadla. Ušetřením nákladů na parkovací dům město získalo potřebné peníze na úpravu okolních ulic.
    Již letos město na tuto investici vydá osm milionů korun, zbytek zaplatí z rozpočtu příštího roku. Podle Povšíka i snížená kapacita parkovacího domu by měla stačit potřebám této lokality. Je ale podle něho nutné, aby co nejdříve město zajistilo výstavbu dalšího objektu pro parkování také na Komenského náměstí.
    Vedení města začíná také zvažovat možnost, že by zrušila takzvané modré parkovací zóny v historickém centru, které jsou určeny pro majitele rezidentních a abonentních parkovacích karet. Mnozí z nich si podle Povšíka přejí, aby mohli parkovat nejen v blízkosti svého bydliště či pracoviště, ale také kdekoliv v  této parkovací zóně. Pokud by ale město nechalo modré zóny zrušit, majitelé parkovacích karet by také přišli o současnou jistotu, že pokaždé najdou v  blízkosti svého bytu či práce volné místo k parkování. Povšík proto rozeslal všem majitelům karet výzvu, aby se do 31. srpna písemně vyjádřili, zda chtějí zachovat současný stav, či zda usilují o jeho změnu. Až zjistí jejich názor, hodlá město podle Povšíka začít připravovat případné změny. Zrušení modrých zón by uvítali i mnozí krátkodobí návštěvníci města, kteří by tak získali více možností v zóně za příslušný poplatek zaparkovat.
0 komentářů
přidat komentář

Související články