Ministerstvo kultury zrušilo pokutu pro Prahu 1 za odpadkové koše

Vložil
ČTK
14.03.2016 21:55
Praha

Praha - Ministerstvo kultury zrušilo pokutu 15.000 korun pro Prahu 1 za odpadkové koše se solárním panelem. Městská část tvrdí, že pro umístění košů povolení památkářů nepotřebovala. Jejich umístění bylo jen dočasné. ČTK o tom informovala mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková. Vyjádření magistrátu, který městské části pokutu udělil, ČTK zjišťuje.

První koše tohoto typu městská část umístila do ulic už v roce 2014, postupně se jich objevilo 40. "Koše BigBelly mají vlastní napájení formou solárního panelu a je v nich zabudován lis spolu s komunikační jednotkou. Ta prostřednictvím SIM karty přenáší online informace o zaplněnosti košů a o situaci ve svozu odpadu," uvedl loni místostarosta Prahy 1 pro dopravu, informatiku a úklid Richard Bureš.

Podle Blažkové chtěla městská část především ověřit, jestli jsou koše do pražských ulic vhodné. "Jde o drobný městský mobiliář, který nepodléhá žádnému povolovacího systému," uvedla mluvčí. Podle ní zařízení nespadají pod povolení památkářů ani stavebního úřadu.

0 komentářů
přidat komentář

Související články