Přístavba školky v Boskovicích za 27 milionů nabídne 48 míst

Vložil
ČTK
11.03.2016 11:10
MŠ Bílkova, současný stav; zdroj: msboskovice.cz
Boskovice (Blanensko) - Boskovice vybudují za 27 milionů korun dvoupodlažní přístavbu u mateřské školy v Bílkově ulici. Ve dvou patrech vzniknou dvě třídy, které nabídnou celkem 48 míst, sdělila dnes ČTK místostarostka Boskovic Jaromíra Vítková (KDU-ČSL). Podle ní bude jedna třída sloužit pro děti mladší tří let.

Přístavba naváže z východní strany na stávající budovu mateřské školy. V každé třídě bude 24 míst. "K rozhodnutí přistavět třídy a zvýšit kapacitu mateřské školy vedl město zájem rodičů umístit do školky děti mladší tří let. Dnešní kapacita je naplněná a umožňuje přijímat pouze děti ve věku od tří let nahoru," uvedla Vítková.
Právě u dětí mladších nastala situace, že je rodiče neměli kam umístit. Proto bude jedna třída sloužit pro takto malé děti. Město vymezilo v letošním rozpočtu na stavbu 26,5 milionu korun, avšak požádalo o dotaci ministerstvo školství. Mohlo by tak získat dotaci pokrývající až 84 procent nákladů, zbylých 16 procent by zaplatilo samo. "Zahájení stavby předpokládáme na letošní květen, hotové by to mělo být v dubnu příštího roku," doplnila Vítková.
Podle ní zřizují Boskovice jednu mateřskou školu, která má tři pracoviště. V současnosti je navštěvuje okolo 415 dětí, přístavbou se kapacita rozšíří na více než 460 míst.
0 komentářů
přidat komentář