Domem roku se stal dům Iveta

Vložil
ČTK
24.02.2016 22:30
Praha

Rodinný dům Iveta
Praha - Absolutním vítězem 21. ročníku ankety Dům roku 2016 vyhlašované časopisem Můj dům se stal typový dům Iveta. Dům projektovala firma Thermo Plus a postavila ho na Trutnovsku. Pořadatelé vyhlásili výsledky letošního ročníku dnes večer. Vítězný dům je dvoupodlažní, energetický pasivní a má užitnou plochu zhruba 135 m². Hlasující měli na výběr devět staveb.

"Historicky poprvé se shodla odborná porota s hlasujícími čtenáři na vítězi kategorie Realizované typové domy. Dům Iveta získal dohromady nejvíc hlasů, a stal se tedy také absolutním vítězem tohoto ročníku," uvedla šéfredaktorka časopisu Můj dům a členka sedmičlenné odborné poroty Markéta Klocová.

V kategorii Individuální domy čtenáři nejvíce hlasovali pro dům od architektů Roberta Raise a Martina Kareše. Odborníci cenu přisoudili společnému projektu architektů Radima Babáka a Ondřeje Toboly. V této kategorii soutěžilo 42 staveb.

"Silné zastoupení měly letos nadstandardní rodinné vily, o čemž svědčí jak první tři místa v čtenářské soutěži, tak i stavby oceněné odbornou porotou v kategorii Individuální domy. Všechny oceněné stavby se mohou pochlubit špičkovým architektonickým řešením a skvělými technickými vlastnostmi," dodala Klocová.

O vítězi soutěže rozhodují čtenáři hlasováním na webu časopisu nebo zasláním textové zprávy. Vedle čtenářů vybírá vítěze v obou kategoriích odborná porota.

0 komentářů
přidat komentář

Související články