Nebovidy žádají o peníze na novou sportovní halu, projekt už mají

Vložil
ČTK
15.02.2016 20:40
Nebovidy

Tomáš Legner

autor: Ing. arch. MgA. Tomáš Legner

Nebovidy (Brněnsko) - Nebovidy na Brněnsku, které mají 700 obyvatel, chtějí letos začít stavět sportovní halu. Má sloužit i kulturní a spolkové činnosti. Odhadovaná cena zakázky je 27,5 milionu korun. Starosta Milan Mojžíš tuto pro obec mimořádnou investici zdůvodňuje tím, že chybí místo, kde by občané mohli sportovat a setkávat se, řekl ČTK.

Obec několik let šetřila a další peníze si chce půjčit od banky. Nyní však má také možnost získat polovinu potřebné částky z dotace ministerstva školství. "Podali jsme žádost a teď čekáme, jak ji úředníci obodují, zda peníze získáme. Hodně by nám to pomohlo," uvedl Mojžíš.

Před lety totiž zanikl jediný společenský prostor v hospodě a od té doby sportovní, společenská i spolková činnost v Nebovidech skomírá. V obci totiž není tradiční sál, jaký stavěli sokolové v době první republiky. "Děti, které sportují, musí jezdit do Brna, nemáme jim tady co nabídnout," podotkl Mojžíš.

Nová hala bude mít hřiště pro různé sporty, klasické sportovní zázemí a k tomu také divadelní jeviště. "Ještě bude mít jedno nadzemní patro, kde by mohla být posilovna, případně nějaké kancelářské prostory. Až začneme stavět, chtěli bychom mít jasno o investorovi, který si tento prostor pronajme," řekl Mojžíš.

Na stavbu haly v centru obce vedle zahrady mateřské školy už má obec stavební povolení. "V květnu bychom mohli mít vybraného zhotovitele a potom lze začít stavět. Samotná stavba by měla trvat rok," zmínil Mojžíš. Už při přípravě se podle něj hlásili zájemci z okolních obcí, jako je Ořechov či Moravany, kteří by halu rádi využívali.

0 komentářů
přidat komentář