Salon: Dům pod strání / Molo architekti

Zdroj
Domesi/ Prodesi
Vložil
Tisková zpráva
26.01.2016 14:10
MOLO ARCHITEKTI

Přinášíme první ochutnávku z chystaného Salonu Dřevostaveb, 11. ročník Salonu dřevostaveb bude mít pražskou premiéru již tradičně v rámci veletrhu Dřevostavby (4. – 7. 2. 2016). Součástí pražské výstavy je i odpoledne s přednáškami zahraničních hostů (pátek 5. 2. 2016, Port 58) a Mozaika Salonu dřevostaveb (sobota 6. 2. 2016, Výstaviště Praha).


Návrhu domu byl určen velikostí pozemku a blízkostí sousední stavby. Rozhodnutí umístit dům napříč pozemkem vytvořilo dvě zcela odlišné části zahrady. Tvarování stavby podle vnějších okolností vedlo k docela členitému půdorysu a zároveň vznikla dispozice, která bez větších kompromisů odpovídá požadavkům rodiny.
Dům je dle logiky vnitřního provozu hmotově rozdělený na dvě části. Vstupní a společenská část je vyšší, zatímco soukromá zóna pokojů se zázemím má nižší světlou výšku. Terén je směrem na východ svažitý, to umožnilo použít východní terasu zároveň jako zastřešení nad kůlnou a parkovacím stáním.
Dvě hmoty domu jsou výtvarně sjednocené použitím stejného materiálu fasády – modřínových palubek.
V bližším detailu se ale fasády liší, na vyšší části jsou palubky uložené vertikálně, na nižší hmotě naopak horizontálně.
0 komentářů
přidat komentář