Kyjov vyhlásí architektonickou soutěž na využití staré mlékárny

Vložil
ČTK
06.01.2016 16:15
Brno

Brno - Radnice v Kyjově plánuje, že v letošním prvním čtvrtletí vyhlásí architektonickou soutěž na využití staré mlékárenské budovy v centru města. ČTK to dnes řekl místostarosta Kyjova Antonín Kuchař (Sedmadvacítka nezávislých). Město budovu koupilo od soukromého subjektu za osm milionů korun, zatím ale neví, co na místě bude. Uvnitř už se zhruba deset let nic nevyrábí. Podle Kuchaře by do konce roku mohlo být jasno. Nabízí se vznik wellness zóny, bydlení, ale i další možnosti.

Město získalo odkupem budovu s výrobní halou, skladovacími prostory a pozemkem o velikosti skoro 5000 metrů čtverečních. Důvodů k nákupu bylo několik. "Prostor je v centru města a je to lukrativní pozemek. Budova ale není v příliš dobré kondici a okolí spíš hyzdí," řekl Kuchař. Radnice také chtěla zabránit tomu, aby koupil pozemek někdo další, kdo by tam mohl například vybudovat ubytovnu pro nepřizpůsobivé.

Od loňska se však projekt nijak neposunul a město stále neví, jak má mlékárnu využít. "Měli jsme diskusi s veřejností, kam však mnoho lidí nepřišlo. Chceme proto vyhlásit architektonickou soutěž a vybrat, co se bude nejvíce hodit. Nechceme nic uspěchat," uvedl Kuchař.

Podle něj se nabízí možnost relaxace, ale také využití pro živnostníky nebo administrativu, nákupní, společenské nebo sportovní centrum, ale vyloučené nejsou ani byty. Dokud však nebude jasno, nelze odhadovat náklady, které si investice vyžádá.

V Kyjově žije asi 11.500 obyvatel. Město má na letošní rok schválený rozpočet příbližně 218 milionů korun.

0 komentářů
přidat komentář

Související články