Místo bývalých tiskáren v Pardubicích budou byty

Vložil
ČTK
05.01.2016 19:55
Pardubice

Pardubice - Projekt bytového komplexu v prostoru bývalých Východočeských tiskáren v Pardubicích získal po letech územní rozhodnutí. ČTK to řekla Petra Dolinská, která má projekt na starosti. Developerská společnost R. S. Credit tak může začít pracovat na podkladech pro stavební povolení. Udělení rozhodnutí oddálil odpor vlastníků okolních domů, kteří novou stavbu odmítali.

Developerská firma má platné povolení k demolici. Zároveň by měla začít připravovat dokumentaci pro stavební povolení a požádat o něj, řekl ČTK vedoucí stavebního odboru Jiří Vopršal. "To byla celá podstata problémů. S územním plánem byl projekt v souladu, dopravní napojení se podařilo vyřešit," dodal.

Tiskárny jsou opuštěné od roku 2005. Developer areál koupil v roce 2007, kde by postupně měly vzniknout tři domy se 101 byty od malometrážních až po pětipokojové. V suterénu má být parkoviště a sklepní kóje. Do Smilovy ulice mají být orientovány komerční prostory, v kterých by mohla být restaurace, kavárna, wellnes či kanceláře.

0 komentářů
přidat komentář