Praha 4 odmítá záměr developerů stavět vyšší domy než plánovali

Vložil
ČTK
04.01.2016 22:15
Praha

Praha - Radnice Prahy 4 u několika developerských projektů nesouhlasí s vyšším počtem pater, než kolik stavebníci původně plánovali. Jde o stavby na Pankráci, v Podolí nebo Michli. ČTK to dnes sdělil mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas. O vyšší počet pater proti původním projektům žádají stavitelé v rámci projednávání změn územního plánu, který schvaluje magistrát. Tomu své odmítavé stanovisko nyní zašle Praha 4 s tím, že důvodem je obava z nárůstu dopravy a zhoršení životního prostředí.

Mezi odmítnutými je výstavba obytného komplexu Happy Way District II v ulici Sinkulova. Tady by v případě změny mohl developer stavět výš, než je nyní povolená výška činžovních vil se třemi nadzemními podlažími a čtvrtým ustupujícím podlažím. Pokud by magistrát změnu povolil, mohl by tu vyrůst až devítipatrový dům. "Jedná se o klidnou vilovou čtvrť, proto naše městská část nedala souhlas k těmto úpravám, které by zvýšily navrženou stavbu o pět pater," uvedl starosta Petr Štěpánek (Trojkoalice/SZ).

Městská část nesouhlasí s nárůstem velikosti objektů ani v případě obytného souboru Rezidence Park Kavčí Hory v blízkosti Parku na Pankráci. "V současné době jednáme s developerem a věřím, že se dohodneme na dodržení výšky budov doporučené UNESCO," uvedla radní pro územní rozvoj a výstavbu Alžběta Rejchrtová (Trojkoalice/SZ).

Nesouhlasné stanovisko Praha 4 vydala také v případě růstu výšky připravované administrativní budovy u křižovatky ulic U Plynárny a Bohdalečská v Michli nebo bytové zástavby v ulici Šífařská v Hodkovičkách. Nesouhlasí ani se zamýšlenou podobou bytového domu na křižovatce ulic Sulická a Na příčce na Lhotce nebo obytného souboru v lokalitě U Společenské zahrady v Krči.

Nesouhlasné stanovisko nyní zašle městská část magistrátu, který o případném zvýšení budov může rozhodovat. Větší počet pater budov odmítlo již zastupitelstvo Prahy 4 na svém posledním jednání.

0 komentářů
přidat komentář

Související články