Praha chystá opravu prostor v okolí nádraží v Horních Měcholupech

Vložil
ČTK
19.12.2015 09:05
Praha

Praha - Praha chystá opravu prostor v okolí vlakového nádraží v Horních Měcholupech. Mají tam vzniknout nové cesty i veřejné osvětlení. Současné cesty budou opraveny. Vyplývá to z rozpočtu hlavního města na rok 2016, který ve čtvrtek schválili pražští zastupitelé. Na příští rok je v rozpočtu počítáno s částkou milion korun. Kdy opravy začnou, ale není jasné. Zastávkou projíždí linka příměstské železnice S9.

"Úprava okolí spočívá zejména ve vybudování příjezdové komunikace s parkováním na stávající nezpevněné cestě a komunikačním napojením na železniční zastávku," píše se v důvodové zprávě k rozpočtu.

Město chce zároveň vybudovat chybějící veřejné osvětlení podél cesty od vlaku k zastávkám MHD. Zrekonstruovány by měly být dlážděné a asfaltové plochy komunikací a náměstí, které jsou nyní v dezolátním stavu. Opraveny budou i cesty v nedalekém parku a plochy před kostelem. "V rámci akce bude upraveno veřejné osvětlení v parku," píše se v materiálu.

Celkem by měla rekonstrukce podle dokumentu vyjít na 11 milionů korun, na příští rok je v rozpočtu města na opravu vyčleněn jeden milion. Kdy oprava začne, není v dokumentu uvedeno. Praha ale bude muset například vypsat veřejnou soutěž, v níž najde firmu, která okolí stanice opraví.

Stanicí v Horních Měcholupech projíždí mimo jiné příměstská linka S9. Ta patří k nejvytíženějším v Praze a vlaky tudy jezdí z Prahy do Benešova. Linku S9 využije denně na 29.000 cestujících.

V rámci pražské železniční sítě byla naposledy otevřena zastávka Praha-Běchovice střed. Ta byla pro cestující otevřena v pondělí. V minulosti pak vznikly nové zastávky například v Podbabě nebo na Kačerově.

0 komentářů
přidat komentář