Brno postaví školku na Kamechách, může ji pak přebudovat na školu

Vložil
ČTK
01.12.2015 17:20
Brno

Brno - Brno za 76 milionů korun postaví mateřskou školu na sídlišti Kamechy v městské části Bystrc. V šesti třídách bude místo pro 170 dětí, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Richard Mrázek (ANO). Na sídlišti už jedna školka je, ale kapacitně nestačí. Proto si rodiče přáli výstavbu druhé. Podle Mrázka bude moct město školku v budoucnu v případě potřeby přebudovat na základní školu. Se začátkem stavby se počítá v roce 2017.

Město bude žádat o dotaci na výstavbu školky. Z Evropské unie by mohlo dosáhnout až na 90 procent. "Projekt pamatuje na možnost vývoje demografické křivky v městské části Bystrc. Proto by plánovaná budova mohla po přeměně sloužit jako základní škola," uvedl Mrázek.

Školka bude mít kromě šesti tříd vlastní kuchyni. Kapacitně by měla zajišťovat přípravu obědů jak pro první školku na Kamechách, tak i pro nový objekt. Součástí investice bude vybudování parkoviště a oplocená školní zahrada s dětským hřištěm.

Brno má téměř 140 mateřských škol, které navštěvuje zhruba 11.500 dětí. Město se v posledních letech snaží počet míst ve školkách navýšit. Od počátku tisíciletí přibylo zhruba 2500 míst. Město je často získalo stavebními úpravami, rozšířením dosavadních kapacit nebo výstavbou nového objektu. Na přelomu tisíciletí navštěvovalo brněnské mateřské školy přes 8000 dětí, o 15 let později jejich počet přesahuje 11.500. Přesto se najdou rodiče, kteří nemají své děti kam umístit. Často jsou to děti mladší tří let. Problémy s umístěním mají často rodiče právě se sídliště na Kamechách.

0 komentářů
přidat komentář

Související články