CTP nabídla Hradci Králové 7 mil. za legalizaci černé stavby

Vložil
ČTK
23.11.2015 22:35

Praha/Hradec Králové - Společnost CTP Invest nabídla Hradci Králové sedm milionů korun, aby dodatečně legalizovala černou stavbu obchodního parku firmy. Informovala o tom dnes Česká televize. Firma nemá především majetkově vyřešen příjezd k areálu. Zatímco náměstek primátora Jindřich Vedlich (TOP 09) považuje nabídku za nepřijatelnou, hradecký primátor Zdeněk Fink (Hradecký demokratický klub) mluvil podle ČT smířlivěji.

Představitelé města dříve hovořili o tom, že rozestavěné haly by měly být zbořeny. V září podali stavebnímu odboru nesouhlasné stanovisko do řízení o dodatečném stavebním povolení černé stavby. Firma už do výstavby skladového areálu investovala 220 milionů, od města ale nutně potřebuje získat přístupovou cestu. Někteří zastupitelé nabídku firmy kategoricky odmítají, jiní jsou ale ochotní ji zvážit, uvedla televize.

"Pokus o vykoupení se je naprosto nepřijatelný. Je to precedentní rozhodnutí, které musíme odmítnout. Myslím si, že společenská nebezpečnost tohoto jednání je velmi vysoká," uvedl náměstek Vedlich. Primátor tak kategorický nebyl. "Já osobně si umím představit, že kdyby někdo jiný dostavěl tu záležitost, že by to vůbec nebylo na škodu," uvedl v ČT.

Rozsáhlý objekt obchodního parku firma začala bez povolení budovat loni na podzim u výpadové silnice z Hradce Králové na Ostravu. Po několika předchozích neúspěšných výzvách úřadů k zastavení stavby práce začátkem března přerušila. V tu dobu již měla první halu téměř hotovou a u druhé byla na začátku stavby. Za to, že firma neuposlechla výzev k zastavení prací, dostala od úřadů pokuty 1,35 milionu korun.

Po dokončení by měl CTPark podle původních plánů nabídnout přes 21.000 m² pronajímatelné plochy. Celková plocha parku má přes pět hektarů. Hodnota investice do CTParku má činit asi 410 milionů korun.

Skupina CTP, kterou vlastní několik nizozemských podnikatelů, provozuje síť 36 logistických a průmyslových CTParků a v Česku je největším průmyslovým developerem. Kromě Česka se nacházejí i na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. Celková rozloha dosahuje 2,3 milionu metrů čtverečních ploch. Předloni skupina hospodařila s provozním ziskem 100 milionů eur (asi 2,75 miliardy korun).

2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Peníze
Rivas
23.11.15 10:58
No...
jen tak
24.11.15 08:28
zobrazit všechny komentáře

Související články