Stavba nové školy v Chýni u Prahy může začít v červnu

Vložil
ČTK
16.11.2015 22:45

Chýně (u Prahy) - Stavba nové školy v Chýni u Prahy za 140 milionů korun může v případě přidělení dotace začít v červnu. Nyní obec připravuje podklady pro stavební povolení. Kromě zhruba dvacítky tříd má mít škola jídelnu, kuchyni a dvě tělocvičny. ČTK o tom informovala starostka Chýně Anna Chvojková. Školy bude až pro 570 žáků.

Na podobu školy vypsalo vedení obce architektonickou soutěž. Sešlo se přes 60 návrhů, ten vítězný připravil francouzský tým. Projekt na školu už je připravený a Chýně požádala o dotaci na ministerstvu financí. "Obec má přislíbenu částku ve výši 70 procent výdajů na stavební část projektu," uvedla starostka.

Chýně patří mezi rychle se rozvíjející obce v okolí Prahy, kde často přestává stačit kapacita škol, má také jeden z nejnižších věkových průměrů v zemi, 32,6 roku, rodí se tam kolem 50 dětí ročně a místa ve škole nestačí.

Součástí školy by v budoucnu mohl být i bazén. Mimo dobu školního vyučování, kdy by byl využíván v hodinách tělocviku, by měl být přístupný i veřejnosti. Tento plán ale není součástí aktuálně připravované stavby.

0 komentářů
přidat komentář

Související články