Park v Praze-Dolních Měcholupech získal nový vzhled

Vložil
ČTK
10.08.2006 10:35
Praha

Praha - Park v Praze-Dolních Měcholupech získal nový vzhled. Dělníci tam postavili nové cesty, altán, lavičky, dlážděný prostor pro kulturní akce i koše na psí exkrementy a upravili zeleň. Na nákladech přes čtyři miliony korun se podílela Evropská unie, řekl ČTK dolnoměcholupský starosta Karel Hagel.
Před rekonstrukcí byl podle něho park ve špatném stavu. Lavičky byly zdevastované, cesty při dešti pokrývalo bláto. "Teď je to úplně na jiné úrovni," uvedl Hagel.
Radnice už před dvěma lety začala s přípravami výstavby veřejného osvětlení v podobě historizujících lamp. Spolu s tím bylo vybudováno také slavností osvětlení školy, kapličky a pomníku padlým. Úřad to hradil ze svého rozpočtu.
"Když se vyskytla příležitost, že bychom mohli na cesty a vybavení získat peníze z unie, zkusili jsme to a naštěstí to dobře dopadlo," podotkl starosta.
Práce na úpravách parku se uskutečnily letos, radnici přišly zhruba na 300.000 korun. Zbytek nákladů pokryly kromě peněz z unie dotace od státu a magistrátu. Slavnostní otevření parku se plánuje na začátek září.
Starosta si však postěžoval na to, že kapličku před dvěma týdny poničili vandalové. Někdo tam podle něho odcizil zvon, okapy a rozbil břidlicovou střechu.
0 komentářů
přidat komentář