Projekt na úpravu mělnického náměstí Karla IV. bude příští rok

Vložil
ČTK
04.10.2015 13:30
Mělník

Mělník - Projekt na úpravu mělnického náměstí Karla IV. bude příští rok. Vzhled náměstí se zcela změní, jednotlivé etapy úprav budou stát desítky milionů korun. Odhad na demoliční práce nedostavěné budovy zvané Teherán, která na náměstí stojí, je zhruba 20 milionů korun. Město se rozhodlo, že připravovaný projekt bude řešit nezávisle na sobě plochu náměstí a prostor, který vznikne po zbourání "Teheránu", řekl ČTK starosta Mělníka Ctirad Mikeš (Mé město). Celkem může proměna náměstí stát až 300 milionů korun, přesnou částku by měl určit právě projekt.

    Obnova náměstí začne možná až v roce 2017, protože rozpočet města pro příští rok bude podle starosty velmi napjatý a v první řadě je třeba řešit dopravu. "Čeká nás například investice do opravy mostu Josefa Straky, odhad nákladů je 30 milionů korun," uvedl starosta. Nutné budou i opravy dalších dopravních staveb. Mělník ročně hospodaří s necelými 300 miliony korun. Obnova náměstí Karla IV. tak bude rozdělena do menších etap a záležet bude i na případném získání dotací.
     Na náměstí jsou parkoviště, nedostavěné společenské centrum a chátrající obchodní domy. Postupně by zde měly přibýt chodníky a zeleň, plocha náměstí by tak měla ožít a v plánu jsou také úpravy obchodních domů. Mělník na novou podobu náměstí Karla IV. vyhlásil architektonickou soutěž, z vítězného návrhu bude připravovaný projekt vycházet.
0 komentářů
přidat komentář

Související články