Hodonín otevřel denní lázně Bliss Day Spa za 94 milionů

Vložil
ČTK
25.09.2015 14:25
Hodonín

Hodonín - Přes 94 milionů korun stála stavba denních lázní Bliss Day Spa, které se dnes otevřely v Hodoníně. Z toho 30 milionů pokryla dotace, sdělila ČTK Martina Trumpešová z hodonínské radnice. Denní lázně, které nechalo postavit město a také je vlastní, dosud v Hodoníně chyběly. Nový pavilon má pomoct prosperitě hodonínských lázní i cestovnímu ruchu ve městě.

    Denní lázně nabízejí například kryokomoru, fototerapii, solné lázně, jodové sprchy nebo bazén. Jejich výhodou je to, že se lidé nemusejí ubytovávat a přijdou pouze na proceduru. "Díky dostavbě se na Hodonínsku zatraktivní cestovní ruch a rozšířily se léčebné a relaxační možnosti pro pacienty a širokou veřejnost," uvedla Trumpešová. Kromě toho výstavba přinesla desítky nových pracovních míst. "Z toho 14 přímých a 40 až 60 nepřímých," dodala Trumpešová.
    Původně měly lázně stát téměř 120 milionů korun. Město ale dostalo cenu dolů veřejnou soutěží. Díky tomu a ušetřeným penězům si nemuselo vzít tak velký úvěr, jak čekalo. "Odhadovaný úvěr 40 milionů se snížil na 26 milionů a zkrátíme i dobu splatnosti," uvedl vedoucí odboru financí a ekonomiky hodonínské radnice Marián Maňák.
    Hodonín také několikrát posunul začátek stavby, ale nakonec začal loni v létě. "Proces zpomalila složitá administrativa, kvůli níž se několikrát přesouval termín zahájení. Na začátku se mělo stavět v úvodu loňského roku, potom v dubnu, ale ani to neplatilo," řekla hodonínská starostka Milana Grauová. Podle ní však bylo nutné začít tak, aby byly stavební práce hotové letos v srpnu, což byl poslední termín dokončení vzhledem k přiznané dotaci.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
to teda potěš koště
Milan Domkář
25.09.15 03:29
Retro
Rivass
25.09.15 04:19
zobrazit všechny komentáře