Městské divadlo v Nymburku bude mít nový vchod

Vložil
ČTK
04.08.2006 20:40
Nymburk

Nymburk - Novým vchodem budou chodit lidé do Hálkova městského divadla v Nymburku po rekonstrukci, která začala v těchto dnech. Řadou úprav projdou i vnitřní prostory objektu. Oprava má skončit v druhé polovině září. ČTK to dnes řekl nymburský starosta Ladislav Kutík.
Od nové divadelní sezony se přestane vcházet do divadla bočním vchodem, ale vznikne nový přístup z hlavní Tyršovy ulice, v místě, kde dříve sídlila cestovní kancelář. Úpravami projde i  schodiště a foyer a změní se i dispozice šaten.
Vyvrcholí tak postupná rekonstrukce divadla, kterou město zahájilo v roce 2002. V předchozích letech se zde změnilo technické zázemí jeviště, řemeslníci opravili oponu a strop a instalovali nové osvětlení i zvukový systém. Budova má novou fasádu, opravou prošlo také hlediště. Celkové náklady na opravu divadla dosáhnou zhruba deset milionů korun, z toho letošní úpravy budou stát zhruba dva miliony korun.
Hálkovo městské divadlo v Nymburku bylo založeno v roce 1861 jako ochotnické divadlo. Vzniklo přestavbou budov bývalého kláštera. Amatérský soubor Hálek působí v divadle od jeho založení. Divadlo, které provozuje Adolf Toman, má svůj poloprofesionální soubor. Uvádí vlastní představení a hostuje v něm i  řada profesionálních a poloprofesionálních divadel.
0 komentářů
přidat komentář

Související články