Sezimovo Ústí chce postavit dům s pečovatelskou službou

Vložil
ČTK
23.08.2015 11:10
Sezimovo Ústí (Táborsko) - Sezimovo Ústí připravuje stavbu domu s pečovatelskou službou za přibližně 100 milionů korun. Město na Táborsku tím chce vytvořit více než 50 bytů pro seniory. Začátek stavby s ohledem na využití možných dotačních titulů plánuje na příští rok. ČTK to řekl starosta města Martin Doležal.
    Podle něj se o podobném projektu v Sezimově Ústí hovoří téměř dvě desítky let. "Máme dům s pečovatelskou službou na Husově náměstí, ale ten má šest nebo osm bytových jednotek. A vzhledem k tomu, že populační situaci ve městě ovlivňuje fakt, že Sezimovo Ústí bylo nově osídleno v období války a po válce. Proto tu máme poměr seniorů vůči ostatním hrubě enormní a potřeba podobného projektu je zde ohromná," uvedl Doležal.
    Město plánuje výstavbu ve dvou etapách. V ideálním případě a pokud se mu podaří získat dotaci, mohl by být objekt hotový na přelomu roků 2017 a 2018. Pokud by město grant nezískalo, počítá s postupným rozvojem objektu. Nejprve by vznikl dům s 26 byty a postupně by se areál rozrůstal.
    Součástí domova s pečovatelskou službou bude i denní stacionář. Doležal uvedl, že v Sezimově Ústí původně uvažovali o domu pro seniory, který nabízí i zdravotnický servis pro klienty. Ale nezískaly podporu z Jihočeského kraje, jenž tato zařízení zřizuje. "Je to tím, že na Táborsku je domů pro seniory dostatek," uvedl starosta. Připomněl, že nedávno kraj otevřel takový nový objekt v Bechyni. Důchodci ze Sezimova Ústí mohou také žádat o umístění v domově pro seniory v Táboře nebo v Chýnově.
0 komentářů
přidat komentář