KnihoBudka v BB Centru

Zdroj
Marcela Štefcová, Crest Communications
Vložil
Tisková zpráva
13.08.2015 09:35
BB Centrum má další přírůstek. Tentokrát to však není nová budova, ale tzv. KnihoBudka. Nová veřejná knihovna, která vznikla ze staré telefonní budky, byla slavnostně otevřena v Baarově parku. Lidé si tu můžou knihy bezplatně vypůjčit, vyměnit nebo se jen tak začíst při relaxaci nebo čekání v parku či některé z místních kaváren a restaurací.
Návštěvníci Baarova parku, nájemci BB Centra, ale i široká veřejnost může díky KnihoBudce objevit ztracené knihy z mládí či dětství, poznat nové autory nebo jenom předat dál knihy, na které se doma zbytečně práší. KnihoBudka má jednoduchá „nepravidla“, tedy knihy lze bezplatně přinést, odnést dle libosti návštěvníků bez kontroly. „Věříme, že lidé vědí, jak se chovat. Co je správné a co nikoliv, takže o osud budky a knížek se nebojíme,“ doplňuje Monika Serbusová, spoluautorka projektu KnihoBudka.
„Rádi podporujeme dobré nápady a KnihoBudku považujeme za výborné spojení snahy nalézt novou a zajímavou službu pro BB Centrum i širokou veřejnost a zároveň podpořit kladný vztah k literatuře. KnihoBudka se do Baarova parku výborně hodí a knihy zde budou jednoduše dostupné všem,“ chválí nápad využití telefonní budky Vendula Malochová, marketingová manažerka společnosti PASSERINVEST GROUP.
„Jsme rádi, že jsme mohli otevřít již jedenáctou KnihoBudku právě v místě, jako je Baarův park v BB Centru. Myslím si, že jde vůbec o jedno z nejhezčích míst, kam jsme kdy KnihoBudku instalovali. Příjemná byla i spolupráce s týmem PASSERINVEST GROUP, který byl nápomocen při realizaci. Doufáme tedy, že bude všem dobře sloužit,“ dodává Pavel Železný, spoluautor projektu KnihoBudka.
KnihoBudka je neziskový projekt, který vznikl v roce 2013 za podpory programu Telefónica O2 „Think Big“. Od té doby tým KnihoBudky přeměnil již 11 starých telefonních kabin a inspiroval další nadšence k výrobě několika veřejných knihoven po celé ČR, které oživují veřejný prostor.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články